dinsdag 25 september 2012

Zelf pasta maken

Hier het recept voor pastadeeg. Door de grote hoeveelheid eieren is het een heel rekbaar deeg, wat heel makkelijk te verwerken is met de pastamachine zonder dat het breekt of plakt.
En wat vooral erg lekker is!

ingredienten voor 8 porties:
8 eierdooiers
3 eieren
250 g farina (bloem of type '00')
250g semolina

Doe alle ingrediĆ«nten in de keukenmachine en mix tot een stevig deeg. Het deeg is nu klaar om het met de pastamachine te verwerken tot lasagnevellen of tagliatelle/ spaghetti.

De kooktijd van de pasta is afhankelijk van de dikte van de pasta 3 tot 4 minuten.

Tip!

  • Dit deeg is heel geschikt om in porties in te vriezen.

  • Gooi de eiwitten die je overhoud niet weg, maar vries ze in of maak een lekkere Italiaanse eiwittencake, hier heb je precies 8 eiwitten voor nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten