dinsdag 25 september 2012

Chocolade fondant

Dit overheerlijke recept van een chocoladecakeje met een krokante buitenkant en een zachte binnenkant is ook ook nog eens makkelijk te maken! Je kunt het zelfs al (max. 1 dag) van te voren voorbereiden en in de koelkast bewaren tot je ze gaat afbakken. Haal ze dan wel een half uurtje van te voren uit de koelkast, anders wordt de binnenkant niet goed warm.

Ingrediƫnten voor 4 personen:
125 g boter
125 g pure chocolade
2 grote eieren
3 dooiers
60 g suiker
25 g bloem
snufje zout


Klop de eieren, eigeel en suiker luchtig.
Smelt de chocola met de boter au bain marie.
Meng het gesmolten chocolademengsel bij het eimengsel en schep de bloem en een snufje zout erdoor tot een glanzend beslag.
Vet 4 souffle- of muffinvormpjes in met boter, en bestrooi met een beetje bloem.
Schenk het chocoladebeslag in de vormpjes, en bak ca. 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. De binnenkant moet nog een klein beetje vloeibaar zijn, dan zijn ze het lekkerst!
Serveer direct.

Smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten