dinsdag 25 september 2012

Italiaanse eiwittencake

Na het maken van pastadeeg houd je precies genoeg eiwitten over om deze lekkere Italiaanse cake te maken. Over het algemeen houd je met bakken en koken sowieso meer eiwit dan eigeel over, en eiwitten kan je ook prima invriezen, maar deze cake is zeker het bakken waard!

Ingrediënten
8 eiwitten
120 g boter
120 g suiker
150 g bloem
50 g gehakte of geschaafde amandelen
75 g rozijnen
1 el bloem
snufje zout


Wel de rozijnen 30 minuten in lauw water.
Vet de cakevorm in met boter en bestrooi met bloem.

Droog de rozijnen.

Klop in een schone kom de eiwitten met een snufje zout stijf.

Mix in een andere kom de boter en suiker luchtig door elkaar. Voeg het meel, de amandelen en de rozijnen toe en mix tot een stevig deeg.

Meng een kwart van het geklopte eiwit goed door het deeg, en schep daarna luchtig de rest van het geklopte eiwit erdoor, tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en bak ongeveer 70 minuten in een voorverwarmde oven op 160 ºC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten