dinsdag 25 september 2012

Kibbeling

Er is veel discussie over van welke vissoort kibbeling moet c.q. mag worden gemaakt. Van oorsprong wordt kibbeling van kabeljauw (om precies te zijn kabeljauwwang) gemaakt. Maar door de hoge prijs van kabeljauw worden tegenwoordig ook vaak andere witvis soorten gebruikt. Zelfs zoetwatervissen als pangasiusfilet, maar dat geeft echt een andere smaak dan een zoutwatervis. Als alternatief kan je dan beter kiezen voor een andere zoutwatervis als koolvis of wijting.

Ingredienten
700 gr witvis, bij voorkeur kabeljauw
250 g bloem
1 ei
500 ml melk
kibbeling kruidenmix (zie onderaan dit recept)

Bereidingswijze
Spoel de vis af, dep hem droog, en snijd in skukken van 4 x 4 cm.
Kruid de stukjes vis met peper en zout.
Maak een dik beslag van 250g bloem, 1 ei en 500ml melk.
Voeg de kibbeling kruidenmix toe (zie recept onderaan), maar houd nog een beetje over om de kibbeling na het bakken mee te bestrooien.
Wentel de vis door het beslag.
Frituur de stukjes ongeveer 4 minuten in olie op 180 °C tot ze goudbruin zijn.

KIBBELINGKRUIDEN
1 tl zout, 1 ½ tl gerookte paprikapoeder, 1 tl witte peper, ½ tl koriander, ½ tl kardamom, ¼ tl nootmuskaat, ¼ tl kurkuma, ¼ tl komijnzaad, ¼ tl chilipoeder,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten