maandag 24 september 2012

Pilav met rozijnen

Toen we nog geen kinderen hadden permitteerden we het ons om iedere zomervakantie een verre reis te maken. Buiten Europa, ver weg, liefst zoveel mogelijk verschillende culturen ontdekken.
Een van de reizen ging naar Maleisië. Aangezien maleisië een multicultureel land is hebben we daar heerlijk van de diverse keukens kunnen proeven; we hebben ons de Chinese, Maleisische en Indische keuken daar prima laten smaken!

Hier het recept van een heerlijke pilav.

Ingrediënten voor 4 personen:
350 g basmati rijst
75 g ghee
10 kardamompeulen
4 kruidnagels

1/2 kaneelstokje2
laurierblaadjes
1
tl zout,
650ml
water
70 g rozijnen

Bereiding:
De rijst wassen.
De kruiden kort fruiten in de hete ghee.
Rijst, zout en water toevoegen, en aan de kook brengen. Voorzichtig even omroeren en de rozijnen toevoegen. Op een laag vuurtje, met de deksel op de pan in 15 minuten gaarkoken.
Van het vuur af nog 10 minuten laten staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten