woensdag 26 september 2012

Spinazie tomaten lasagne

Onze kinderen zijn dol op dit gerecht, en dat is mooi want het is ook nog eens super gezond met zoveel groenten! De gerookte paprikapoeder geeft deze lasagne een hele bijzondere en verfijnde smaak.


Ingrediënten voor 4 personen

900 g verse spinazie
1 bakje mascarpone
200 g geraspte belegen kaas
2 uien
2 tenen knoflook
800 g tomaten (of 2 blikken gepelde tomaten)
200 g lasagnebladen (kant en klaar of zelf gemaakte lasagnebladen
1/2 tl zwarte peper
1 1/2 tl gerookte paprikapoeder
zout


900 g verse spinazie, 1 minuut blancheren in gezouten water. Daarna uit laten lekken en met de mascarpone met de staafmixer mixen tot saus.
Om en om met lasagnebladen in een ingevette grote ovenschaal doen, beginnen en eindigen met spinaziesaus. 100 g Geraspte kaas erover.

2 Uien fruiten met 2 tenen knoflook. Peper, zout en gerookte paprikapoeder toevoegen. 800gr tomaten (in stukken gesneden) erbij doen en 15 minuten zacht laten koken. Tot saus pureren met staafmixer. Over de geraspte kaas schenken en weer 100 g geraspte kaas erover. Aluminiumfolie erover.

20 Minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven bakken, na 20 minuten aluminiumfolie eraf halen en nog 15 minuten bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten